fbpx

Hoe houd ik mijn auto schoon?

”Hoe houd ik mijn auto schoon?” Daar vertellen we je in deze blog alles over! Een schone auto ziet er niet alleen beter uit, maar kan ook langer meegaan en beter presteren. Het regelmatig wassen van je auto is daarom belangrijk, maar soms kan het zo zijn dat je auto sneller vies is dan normaal. Bovendien kan het wassen van je auto vaak tijdrovend zijn. Om je auto in topconditie te houden, is het daarom handig om te weten hoe je je auto schoon kunt houden tussen wasbeurten door. In deze blog bespreken we daarom hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Houd je auto uit de zon

Als je auto gedurende lange tijd in de zon staat, kan dit ervoor zorgen dat vuil en stof zich hechten aan de lak van de auto. Dit kan vlekken en verkleuringen veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn. Probeer daarom je auto uit de zon te houden door deze te parkeren in de schaduw of onder een afdakje.

Verwijder vogelpoep en insecten snel

Vogelpoep en insecten kunnen schade aan de lak van je auto veroorzaken als deze niet snel worden verwijderd. Dit komt doordat deze stoffen zuren bevatten die de lak van de auto kunnen beschadigen. Gebruik daarom een natte doek om deze stoffen zo snel mogelijk te verwijderen.

Gebruik een microvezeldoek

Een microvezeldoek is een zeer effectief hulpmiddel om je auto schoon te houden tussen wasbeurten door. Deze doeken zijn zacht voor de lak van de auto en kunnen vuil en stof effectief verwijderen. Gebruik de doek om de buitenkant van de auto af te nemen, maar let op dat je de doek regelmatig uitspoelt om krassen te voorkomen.

Reinig de velgen

Velgen kunnen snel vuil worden en er dof uitzien tussen wasbeurten door. Gebruik daarom een velgenreiniger om vuil en stof van de velgen te verwijderen. Een velgenreiniger is speciaal ontworpen om remstof en ander vuil te verwijderen en kan de levensduur van de velgen verlengen.

Houd het interieur schoon

Een schone auto begint van binnen. Houd het interieur van je auto daarom zo schoon mogelijk door regelmatig stof en vuil te verwijderen. Gebruik een stofzuiger om kruimels en ander vuil op te zuigen en gebruik een interieurreiniger om de bekleding en het dashboard schoon te maken.

Vermijd eten en drinken in de auto

Eten en drinken in de auto kan leiden tot vlekken en vuil in het interieur. Probeer daarom te vermijden om te eten of te drinken in de auto, vooral als je onderweg bent. Als je toch iets moet eten of drinken, zorg er dan voor dat je het gemorst of gevallen voedsel of drankje direct opruimt.

Parkeer op een schone ondergrond

Als je je auto parkeert op een vuile of stoffige ondergrond, kan dit leiden tot vuilophoping op de banden en de onderkant van de auto. Dit kan op de lange termijn leiden tot corrosie en roest. Probeer daarom altijd te parkeren op een schone en droge ondergrond, zoals een parkeerplaats of een garage.

Was je auto regelmatig

Hoewel de bovenstaande tips kunnen helpen om je auto schoon te houden tussen wasbeurten door, is het nog steeds belangrijk om je auto regelmatig te wassen. Een regelmatige wasbeurt kan helpen om vuil, stof en ander vuil effectief te verwijderen en de lak van je auto in topconditie te houden. Probeer je auto minstens één keer per maand te wassen, afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt.

Conclusie

Het schoonhouden van je auto tussen wasbeurten door kan lastig zijn, maar het is wel belangrijk om de levensduur van je auto te verlengen en ervoor te zorgen dat deze er altijd op zijn best uitziet. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je je auto in topconditie houden tussen wasbeurten door. Vergeet echter niet om je auto regelmatig te wassen om vuil en stof effectief te verwijderen en de lak van je auto te beschermen. Bekijk nu welk wasprogramma het beste bij jou past!