fbpx

Voorbereiden op je wasbeurt

Voorbereiden op je wasbeurt? Voordat je jouw auto naar de carwash brengt, zijn er enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw auto optimaal profiteert van het wasproces. In deze blog bespreken we enkele tips voor het klaarmaken van jouw auto voor een bezoek aan de carwash.

Verwijder alle losse voorwerpen

Voordat je jouw auto naar de carwash brengt, is het belangrijk om alle losse voorwerpen uit de auto te verwijderen, zoals kinderstoeltjes, speelgoed, enz. Dit voorkomt dat deze voorwerpen beschadigd raken tijdens het wasproces.

Verwijder vuil en modder 

Het is een goed idee om eventueel vuil en modder van jouw auto te verwijzen voordat je deze naar de carwash brengt. Het is immers veel gemakkelijker om vuil en modder te verwijderen met een tuinslang en een emmer dan met de hogedrukreiniger van de carwash. Bovendien kunnen grote brokken vuil, zoals takjes of stenen, de apparatuur van de carwash beschadigen.

Controleer de bandenspanning

Voordat je naar de carwash gaat, is het belangrijk om de bandenspanning te controleren en de banden indien nodig op te pompen. Dit kan helpen om de levensduur van de banden te verlengen en zorgt ervoor dat jouw auto veilig op de weg blijft.

Sluit de ramen en deuren 

Voordat je jouw auto naar de carwash brengt, is het belangrijk om alle ramen en deuren goed te sluiten. Dit voorkomt dat er water of vuil in de auto komt tijdens het wasproces.

Controleer de uitlaat 

Als je een auto hebt met een uitlaat aan de achterkant, is het belangrijk om deze te controleren en ervoor te zorgen dat er geen grote hoeveelheden vuil of water in de uitlaat zitten. Dit kan leiden tot problemen met de motor.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw auto optimaal profiteert van het wasproces bij de carwash. Het is belangrijk om te onthouden dat het regelmatig wassen van jouw auto niet alleen bijdraagt aan de uitstraling, maar ook aan de gezondheid en veiligheid ervan. Zorg er dus voor dat je regelmatig je auto wast en deze goed voorbereidt voordat je naar de carwash gaat.