Zo werkt kentekenwassen bij Basic Wash

Kies je abonnement

Kies een abonnement in onze webshop, vul je gegevens in en betaal jouw eerste periode.

Kom naar onze locatie

Kies een van onze locaties om te wassen. Stel je op voor de wasstraat, klap je spiegels in en verwijder je antenne.

Kenteken herkenning

Rij door tot aan de slagboom of de machine. Onze camera herkent automatisch jouw kenteken en zet het juiste programma klaar in de machine.

Autowassen

Zodra de positie indicator op de machine "STOP" aangeeft, sta je op de juiste positie. Zet je auto op de handrem en leun lekker achterover. Jouw wasbeurt zal binnen 5 seconden starten.

Communicatie op de locatie

Op de Basic Wash locaties communiceren wij de status van de machine door middel van de lampen die in de washal hangen. Zo kan jij van afstand direct zien of er op dat moment wordt gewassen of dat de washal vrij is. Mocht er een storing zijn, dan kunnen wij deze in de meeste gevallen telefonisch verhelpen en kan jij direct wassen.

Veelgestelde vragen

Algemeen

De brancheorganisatie BOVAG adviseert de consument om maandelijks de auto te wassen. Onze experts raden je aan om elke twee weken een Basic Wash locatie te bezoeken. Zo voorkom je diepgeworteld vuil op de lak en houdt jij de waarde van je auto hoog! 

Je vermijdt het grootste risico op lakschade door bij ons te komen wassen. Het wegspoelen van bijvoorbeeld pekel, zand en vogelpoep houdt jouw auto in topconditie. Daarnaast zorgen wij samen met jou voor een probleem- en risicoloze wasbeurt. Hoe? 

  • Jij helpt mee door zorgvuldig de instructies en aanwijzingen te volgen, vooraf de antenne te verwijderen van het dak en de motor af te zetten tijdens het wassen.
  • Wij regelen de rest, door onder andere het gebruik van hoogwaardige wasmiddelen, foam- en textielborstels om krassen te voorkomen en intensief onderhoud om de kwaliteit van de wasinstallatie hoog te houden. 
Kom dus met een gerust hart naar een van onze Basic Wash locaties voor een risicoloze wasbeurt! Sluit hier gemakkelijk jouw abonnement af!

Jouw voertuig is geschikt voor onze locaties, als het:

  • Vier wielen en een dichte carrosserie heeft;
  • De maximum-afmetingen van de locaties niet overschrijdt (zie onze locatiepagina voor meer informatie of doe de kentekencheck
  • Geen loszittende of niet originele onderdelen heeft (zoals o.a. een imperiaal, fietsendrager, antenne, bumper, spoiler, siertrips, stootlijsten en schijnwerpers)
      Twijfel je? Vraag het onze medewerkers op locatie of neem hier contact op met de klantenservice!
Vanaf de aankomst bij de Basic Wash locatie zal de wasbeurt als volgt verlopen:
  1. Opstellen: Na het inklappen van de spiegels en het weghalen van de antenne stel je de auto op voor de inrit; 
  2. Doorrijden: Je verkrijgt automatisch toegang tot de wasstraat op basis van je kenteken;  
  3. Positioneren: Stel de auto juist op en blijf rustig zitten tijdens het wassen; 
  4. Wassen: Ervaar zelf hoeveel tijd en geld je bespaart. 

De betaling van jouw abonnement verloopt via een maandelijkse of jaarlijkse automatische incasso. Bij de andere faciliteiten op de Basic Wash locaties kun je gemakkelijk betalen via de contactloze betaalterminals. 

Wij helpen je graag om een juiste afhandeling te volgen! Leg het voorval zo goed mogelijk vast op basis van de aanwezige feiten. Stel ons op de hoogte en wij doen ons best om samen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen!

Klik hier om contact met ons op te nemen. 

Locatiekenmerken

Kijk hier voor de actuele openingstijden van jouw Basic Wash locatie. 

Kijk hier voor de afmetingen die van toepassing zijn op jouw Basic Wash locatie. 

De Basic Wash locaties zijn onafhankelijk van de bandenmaat. Hier is bij de Basic Wash locaties dus geen limiet voor opgesteld. 

Dat kan je gemakkelijk controleren via onze kentekencheck.